TEVA osztály indult a Vegyipariban

 

2017 szeptemberében elindult a Vegyipari Szakgimnáziumban a TEVA osztály. Az együttműködés értelmében az iskola mintegy 30 tanulója szakmai gyakorlatát a TEVA Gyógyszergyár gyártási területén és laborjaiban tölti.

A TEVA Gyógyszergyár debreceni egysége városunk egyik legnagyobb munkáltatója, így szüksége van a jól képzett szakemberekre. A TEVA debreceni gyárának vezérigazgatója Luca Astarita szerint kiemelkedően fontos a Vegyiparival való együttműködés, hiszen egy ekkora gyárnak rendkívül fontos a helyi tehetségek mentorálása, és a munkaerő utánpótlása.

Dr. Skultéti Éva a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára pedig a többi debreceni nagyvállalatot is arra buzdítja, hogy kövesse a TEVA példáját az együttműködésben a szakképzési intézményekkel, annak érdekében, hogy a megfelelő szakember utánpótlás biztosítva legyen.

Tirpák Zsolt a Debreceni Szakképzési Centrum főigazgatója pedig azt hangsúlyozta, hogy a Vegyipari Szakgimnázium történetében ez az első ilyen grandiózus együttműködés egy gyógyszergyárral.

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot