Városi történelemvetélkedő a Vegyipariban

A Debreceni Szakképzési Centrum Vegyipari Szakgimnáziumának Történelem-munkaközössége a Rákóczi Szövetség támogatásával 2018. április 12-én városi történelemvetélkedőt rendezett a Debreceni Szakképzési Centrum tagintézményei számára.

Ezt a napot a Magyar Országgyűlés néhány éve a Felvidékről kitelepítettek emléknapjává nyilvánította, 1947-ben ekkor indult ugyanis meg mintegy 90.000 ezer magyar kényszerű átköltöztetése az anyaországba a szlovák-magyar lakosságcsere következtében.

A megmérettetés részeként a benevezett csapatok online tesztet töltöttek ki, majd részt vettek Pallai Lászlónak, a Debreceni Egyetem adjunktusának témába vágó előadásán, ami a 20. századi kelet- és közép-európai népességátrendeződésekről szólt.

A változatos írásbeli és szóbeli feladatokban bővelkedő verseny izgalmas küzdelmet hozott az indulók között. A győzelmet végül a Debreceni SzC Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakgimnáziumának Magyar Vándorok nevű csapata szerezte meg a Vegyiparis Nude Veritas és a Baross 12. csapatai előtt. Mindannyian oklevelet és jutalomkönyvet vehettek át a vetélkedő lebonyolítóitól: Baráth Zsuzsanna tanárnőtől és Aczél Ákos tanár úrtól.

A történelemvetélkedőről készült képeket a Galériában, valamint iskolánk facebook és instagram oldalán lehet megtekinteni.

Gratulálunk a csapatoknak az elért eredményekért, illetve köszönet illeti Baráth Zsuzsanna tanárnőt és Aczél Ákos tanár urat a történelemverseny lebonyolításárért és az azon való aktív közreműködésért. 

 

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot