Hatalmas sikert aratott a Szakmák Éjszakája

2018. április 13-án hatalmas érdeklődés mellett, megrendezésre került a tavasz legnagyobb pályaorientációs rendezvénye a Szakmák Éjszakája, ahol iskolánk és céges partnereink mellett a Debreceni Szakképzési Centrum többi tagintézménye és céges partnereik is bemutatkoztak. A harmadik alkalommal megrendezett pályaorientációs rendezvénynek idén a Debreceni Szakképzési Centrum Vegyipari Szakgimnáziuma és a Csapó utcai sétálóövezet adott otthont. 

A Szakmák Éjszakáját Pölöskei Gáborné szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár asszony és Komolay Szabolcs alpolgármester úr beszéde nyitott meg, majd az érdeklődők Tirpák Zsolt a Debreceni Szakképzési Centrum főigazgatójának, Miklóssy Ferenc a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökének és Pascal Mannche a Krones Hungary Kft. ügyvezetőjének valamint a FAG Magyarország Kft. képviselőjének beszédét hallgathatták meg. 

Az ünnepélyes megnyitók után az iskolánk előtti színpadon elsőként a Vegyipari mutathatta be látványos és népszerű kísérleteit (elefántfogkrém, lidércfény, éghető szappanhab, tűzgyújtás vízzel, öngyulladó papír) Kísérletezz címmel. Ezután a Povolny és az Irinyi fittbemutatói következtek, a következő előadás a Könnyűipari divatbemutatója volt 30 perc alatt a Föld körül címmel, legvégül pedig a Bethlen Sárkánykölykök az éjszakában című kínai tradíciókra épülő táncát láthatták a nézők. A Debreceni Szakképzési Centrum tagintézményeinek bemutatója után az est sztárvendégének az Animal Cannibals-nek a koncertje következett. A színpadi eseményekkel párhuzamosan 22 pavilonban mutatkozott be a Szakképzési Centrum 11 tagintézménye és céges partnereik. 

A Csapó utcai rendezvényekkel párhuzamosan iskolánkban a következő programokon vehettek részt az érdeklődők: 

  • 18:00-tól a földszinti laborban egészen 22:00-ig az érdeklődők látványos kémiai kísérleteket láthattak (fáraó kígyója, ezüsttükör próba, vegyészek virágoskertje).
  • 18:00 és 22:00 között a hőtechnika laborban a Richter bemutatóján keresztül kicsik és nagyok megismerkedhettek a mikroszkópok világával.
  • A Mol Petrolkémia Zrt. MOLekula játszóház néven várta az érdeklődőket a rendezvény teljes időtartama alatt az első emeleti laborban.
  • 18:00-tól Dr. Rácz László az Eszterházy Károly Egyetem Prof. Emeritusának előadása: "Bor kémiája" címmel majd, 18:30-tól Dr. Habil. Csutorás Csaba az Eszterházy Károly Egyetem egyetemi tanárnak előadása: "A mérgek kémiája" címmel került megrendezésre. 

Az érdeklődők rengeteg élménnyel térhettek haza a tavasz legnagyobb pályaorientációs rendezvényéről. 

A Szakmák Éjszakájáról készült képeket a Galériában, valamint iskolánk facebook és instagram oldalán lehet megtekinteni.

SAJTÓANYAGOK: 

CÍVISHÍR 

DEHÍR

MTVA M1 csatornája

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot