Sikerek a Herba Medica versenyen

Sikereket ért el a 2018. márciusi eredményhirdetés alapján a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszertudományi Karának Farmakognóziai Intézetének gondozásában megrendezésre kerülő Herba Medica középiskolai biológia versenyen Aszalós Máté iskolánk 12. A osztályos tanulója. Diákunk továbbjutott a 2018. április 14-én Szegeden megrendezésre kerülő szóbeli fordulóba. 

A Herba Medica verseny célja: 

"A verseny lehetőséget teremt a multidiszciplináris szemléletű, komplex természettudományos ismeretek alkalmazására. Célja a gyógynövények, a növénykémia, az orvos- és gyógyszerésztudomány népszerűsítése mellett a versenyzők természettudományos kompetenciáinak és készségeinek, valamint egészségtudatos szemléletének fejlesztése, továbbá a felelős és tudatos fogyasztói hozzáállás alakítása. Az orvos- és gyógyszerésztudományokat érintő komplex feladatok révén a verseny célja bemutatni a tudományok egymásra épülését, a tudományos kutatást és a gyógyszerészi hivatást."

A Herba Medica verseny szegedi szóbeli fordulója két egységből tevődik össze egy laboratóriumi feladatból és egy előadásból. 

Gratulálunk Aszalós Máté 12. A osztályos tanulónknak és felkészítőjének Dr. Forgács Katalin tanárnőnek, az eddig elért eredményekért. 

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot