SZC logo

Debreceni Szakképzési Centrum

OM kód: 203033/019 | 4024 Debrecen, Csapó u. 29-35.

Intézmény logo

Debreceni SZC Vegyipari Technikum

HírekKözérdekű adatok
Széchenyi 2020

Hírek

2023. dec. 20.


DSZC Vegyipari

  Technikumi rangsor 2024 – Újra a TOP 100-ban a DSZC intézményei

  Idén is elkészítette a hazai technikumok rangsorát a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal. Iskolánk az előkelő 24. helyet szerezte meg.

  Technikumi rangsor 2024 – Újra a TOP 100-ban a DSZC intézményei

  Az előző tanévben készült el első ízben az a rangsor, melyen az ország legjobb eredményeit elért szakképzési intézményeit gyűjtik össze. A TOP 100-as lista a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal közhiteles adatai alapján, a tanulók bemeneti és képzési-kimeneti teljesítményének, az intézmények oktatói létszámának és digitális ellátottságának figyelembevételével készült. Az elemzés vizsgálta, hogy a tanulók milyen tanulmányi eredménnyel érkeznek az intézményekbe, hogyan aránylik az évismétlők száma az intézmény tanulói létszámához, és milyen eredménnyel teszik le a diákok az érettségi vizsgát. A figyelembe vett mutatók százas skálán meghatározott átlaga szoros versenyt mutat a legkiválóbb intézmények között.

  Örömmel számolunk be arról, hogy a TOP100-as ranglistán – a tavalyi 4 intézményünk után – idén a Debreceni Szakképzési Centrum öt iskolája is szép helyezést ért el: a Debreceni SZC Bethlen Gábor Közgazdasági Technikum és Kollégium a 7., a Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum a 21., a Debreceni SZC Vegyipari Technikum a 24., a Debreceni SZC Brassai Sámuel Műszaki Technikum az 55., valamint a Debreceni SZC Péchy Mihály Építőipari Technikum a 100. helyen végzett.  A teljes lista ide kattintva érhető el.

  A Debreceni Szakképzési Centrum számára büszkeség az, hogy a szakképzés nemcsak jó szakmát ad, hanem karrierutat is kínál a fiatalok számára. Az idei már a negyedik olyan tanév, amely az új szakképzési rendszer alapján zajlik. Egyre népszerűbbek a technikumi és szakképző iskolai képzések a továbbtanulók körében, évről évre nő a szakképzésbe jelentkezők száma, illetve a bejutáshoz szükséges tanulmányi átlag is – bízunk benne, hogy ez a tendencia ebben az évben is tovább folytatódik.

  A Debreceni Szakképzési Centrum a tanulói karriertámogatások és vonzó szakképzés megvalósítása mellett kiemelt figyelmet fordít a felkészült oktatók, oktatói fejlesztések támogatására, továbbá az infrastrukturális fejlesztésekre is. Az elmúlt években több intézményünk is megszépült és további jelentős beruházások várnak ránk a következő években annak érdekében, hogy a Centrumba jelentkező tanulók jól felszerelt, modern épületekben sajátíthassák el a jövő szakmáit.

  A nyolcadikosok 2024. február 21-ig jelentkezhetnek abba a középiskolába, ahol tanulmányaikat szeretnék folytatni. A Debreceni Szakképzési Centrum 19 ágazatban, 72 szakmában több mint 2400 férőhelyet hirdetett meg a 9. évfolyamokon.

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Tanítsunk Magyarországért program - nyári táborok

  Tanítsunk Magyarországért program - nyári táborok

  A Tanítsunk Magyarországért program nyári táborainak résztvevői izgalmas programokon vehettek részt a DSzC Vegyipari Technikumban is.

  2024. júl. 16.


  DSZC Vegyipari, Szabó Norbert

  Varázslatos Kémia nyári tábor - Veszprém

  Varázslatos Kémia nyári tábor - Veszprém

  Idén a 75 éves Pannon Egyetemen, Veszprémben szervezi meg a Magyar Kémikusok egyesülete az egyetemmel együttműködésben a szokásos Varázslatos Kémia tábort 8-10. osztályos, kémia iránt érdeklődő diákok számára.

  2024. júl. 15.


  DSZC Vegyipari

  Vegyis sikerek a Curie Kémia Emlékverseny országos döntőjén

  Vegyis sikerek a Curie Kémia Emlékverseny országos döntőjén

  A Vegyipari két diákja is jól szerepelt a Szolnokon rendezett Curie Kémia Emlékverseny országos döntőjén.

  2024. máj. 24.


  DSZC Vegyipari


  Partnereink

  SZC logo

  Debreceni Szakképzési Centrum


  Debreceni SZC Vegyipari Technikum

  4024 Debrecen, Csapó u. 29-35.

  Telefon: +36 52 503 260 (Iskolai ügyintézés)

  E-mail: info@vegyipari.hu

  OM azonosító: 203033/019

  Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/002425


  2024Debreceni SZC Vegyipari Technikum