Szakmai projektverseny

Több éves hagyomány szerint 2019. február 6-án is megrendezésre került iskolánk könyvtárában a szakmai projektverseny a 9.-13. évfolyamosok számára. A versenyre 9 diák nevezett be, és mutathatták be a 10-15-perces előadásaikat.

A témák között megjelent a kémiatörténet (Semmelweis Ignác élete és munkássága), a konyhakémia (Hogyan kell helyesen majonézt készíteni?), a környezet- illetve természetvédelem (pl. biogáz, vízszennyezés, víztisztítás) valamint forradalmi új anyag (Aerogélek) bemutatása, és volt, aki a mai kórházak állapotáról próbált képet adni.

Örömmel tapasztaltuk, hogy diákjaink igényes, látványos prezentációkat készítettek, és a legtöbben saját élményeiket, kísérlet-, és kutatástapasztalataikat is beépítették kiselőadásukba. A zsűriben iskolánk szakmai tanárai; Dr. Forgács Katalin, Tóth Magdolna és Tóth Alberné tanárnők, valamint volt tanulónk, Sajtos Gergely foglalt helyet, aki egykor maga is nyertese volt a versenynek.

A végső döntést illetően nem volt könnyű dolga a zsűrinek. A versenyről senki nem távozott persze üres kézzel, és remélhetőleg sok tapasztalatot is sikerült szereznie mindenkinek.

Az első három hely a következőképpen alakult:

  • Első helyezést ért el - Tani Zoltán 11. A osztályos tanuló A CERN-ben jártam című előadásával. 
  • Második helyezést ért el - Tálas Boglárka 1/13.E osztályos tanuló Az urbanizációs hatása a korhadó faanyaghoz kötődő bogarak esetén című előadásával.
  • Harmadik helyezést ért el - Kurely László Máté 11. A  osztályos tanuló A metán és a biogáz jelentősége a mezőgazdaságban című előadásával.

Gratulálunk a résztvevőknek és felkészítő tanáraiknak! 

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot

×

ÉRETTSÉGIRE ÉPÜLŐ NAPPALI

KÉPZÉS

vegyesz fb insta

Megnézem a képzést