Kinevezték a Debreceni Szakképzési Centrum kancellárját

 A minisztérium 41 szakképzési centrumban írt ki pályázatot a kancellári státusz betöltésére, amely 39 helyen eredményesen zárult.

Március 1-étől Tirpák Zsolt a Debreceni Szakképzési Centrum kancellárja. A Debreceni Szakképzési Centrum tagintézményeiben Tirpák Zsolt főigazgatósága alatt, 2015 és 2018 között, 31%-kal nőtt a tanulói létszám.

Az intézmény szakmai vezetéséért ideiglenesen Hüse Attiláné szakmai főigazgató-helyettes felel. Mivel országos átszervezés zajlik a szakképzési centrumok vezetési rendszerében, a főigazgatói posztokra is minden intézményben kiírják majd a pályázatot, így a Debreceni Szakképzési Centrumban is.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a kancellári rendszer bevezetésével kívánja támogatni a szakképzési centrumok főigazgatóit elsődleges feladatuk ellátásában, az intézmények oktatási színvonalának hatékony felügyeletében. Kiemelték, a pályázati úton kiválasztott, felkészült kancellárok az intézmények menedzserszemléletű működtetését biztosítják, az egyre összetettebb szakmai tevékenységet gazdasági eszközökkel támogatják. A rendszer bevezetése garanciát jelent a közpénzekkel való felelős, átlátható és elszámoltatható gazdálkodásra is.

Tirpák Zsolt kancellár úr a héten sajtótájékoztatón ismerteti a jövőbeli terveit.

Eredményes munkát kívánunk Tirpák Zsolt kancellár úrnak!

SAJTÓANYAG: 

DEHÍR

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot

×

ÉRETTSÉGIRE ÉPÜLŐ NAPPALI

KÉPZÉS

vegyesz fb insta

Megnézem a képzést