Online érettségifelkészítőket tart az egyetem

Idén az egyetemi e-learning rendszeren keresztül tartja az emelt szintű érettségire felkészítő képzéseit biológiából, fizikából, földrajzból, kémiából és matematikából a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kara. A foglalkozások ingyenesek.

Egyetemi oktatók és gyakorló középiskolai pedagógusok közreműködésével dolgozták ki a természettudományos tantárgyak emelt szintű érettségijére felkészítő tananyagokat a Természettudományi és Technológiai Kar szakemberei. A képzésben az egyetemi oktatók mellett gyakorló középiskolai tanárok is részt vesznek.

- A járványveszély miatt idén úgy döntöttünk, hogy többségében online formában szervezzük meg az érettségire felkészítő kurzusokat. Ez egy hiánypótló program, hiszen képzésünk révén olyan vidéki fiatalok számára is elérhetővé válik a természettudományi és mérnöki diplomaszerzés és karrier, akiknek a középiskolájában nincs lehetőség felkészülni a felvételihez kötelező emeltszintű érettségire. A középiskolai pedagógusok részvétele garantálja, hogy a diákok saját tanulmányaikhoz és meglévő tudásukhoz illeszkedően kapják meg a sikeres felvételihez szükséges tudásanyagot – hangsúlyozta Kun Ferenc, a Természettudományi és Technológiai Kar dékánja.

A kari vezető hozzátette: a foglalkozásokat az egyetemi távolléti oktatásban is használt e-learning rendszeren keresztül tartják meg néhány laborgyakorlat kivételével.

A biológia, fizika, földrajz, kémia és matematika témájú felkészítőkre jelentkezni lehet, és további információ kérhető a Természettudományi és Technológiai Kar Dékáni Hivatalától a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. emailcímen.

Az emelt szintű érettségire felkészítő foglalkozások az EFOP-3.4.4-16-2017-00023 - „Az MTMI szakokra való bekerülést elősegítő innovatív programok megvalósítása a Debreceni Egyetem vonzáskörzetében” című projekt keretében valósulnak meg.

Forrás: hirek.unideb.hu

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot

×

ÉRETTSÉGIRE ÉPÜLŐ NAPPALI

KÉPZÉS

vegyesz fb insta

Megnézem a képzést