Vegyész technikus, német nyelvi előkészítő évfolyammal induló képzés

 Vegyipari ágazat 1+5 éves képzése, melyben az első év során emelt óraszámban  német  nyevet tanulnak a diákok, érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul.

Mivel foglalkozik a vegyész technikus?

Kémiai és fizikai vizsgálatokat, klasszikus mennyiségi és minőségi analitikai és műszeres elemzéseket készít elő, végez és dokumentál.

Kiknek ajánlott ez a szakma?

Minden olyan fiatalnak ajánljuk, aki szereti a kémiát és érdeklik a kísérletek.

Mit csinálnak munkájuk során a vegyész technikusok?

A vegyész technikusok laboratóriumokban, gyógyszergyárakban utasítások, előírások alapján laboratóriumi műveletek, kísérletek önálló végrehajtásában, ellenőrzésében, vegyi anyagok előállításában; szerves és szervetlen preparatív laboratóriumi vagy félüzemi munkát végeznek. Elvégzik a vizsgálatokhoz szükséges mintavételezést. Kezelik a vegyszereket, és előkészíti a vizsgálatokhoz a szükséges anyagokat, eszközöket és műszereket. Elvégzik és kiértékelik a laboratóriumi szabványok szerinti vizsgálatokat, az eredményeket dokumentálják. 

Milyen tantárgyakat fogsz tanulni?

Kémiai anyagok elemzése, kémia az iparban, műszerismeret és dokumentáció, vegyipari alapműveletek folyadékokkal, gázokkal és szilárd anyagokkal, laboratóriumi mérések előkészítése, vizsgálatok elvégzése klasszikus analitikai módszerekkel,sektrofotometriás mérések,elektroanalitikai mérések, kromatográfiás mérések és még nagyon sok érdekes dolog.

Hol tudsz elhelyezkedni ezzel a végzettséggel?

Vegyipari cégeknél, gyógyszergyáraknál, olajipari cégek

 Tanulmányi terület kód: 0570

Ágazat: Vegyipar

  • A megszerezhető szakképesítés: 5 0711 24 08 Vegyész technikus
  • Képzési idő: 1+ 5 év
  • Egészségügyi követelmény: szükséges

A felvételi eredmény megállapításának módja, a pontszámítás:

Magyar nyelv vagy irodalom tantárgyból (a jobbik számít) az 5-7. évfolyamok év végi, a 8. osztály félévi osztályzata (max. 20 pont), Történelem tantárgyból az 5-7. évfolyamok év végi, a 8. osztály félévi osztályzata (max. 20 pont), Matematika tantárgyból az 5-7. évfolyamok év végi, a 8. osztály félévi osztályzata (max. 20 pont), Idegen nyelv tantárgyból az 5-7. évfolyamok év végi, a 8. osztály félévi osztályzata (max. 20 pont), Kémia tantárgyból a 7. évfolyam év végi, a 8. osztály  félévi osztályzatainak a kétszerese (max. 20 pont), Maximálisan 100 pont szerezhető.

Azonos teljesítményű felvételizők esetén előnyben kell részesíteni a halmozottan hátrányos helyzetű tanulókat, ezt követően a debrecenieket, harmadsorban azt a tanulót, akinek testvére, szülője az iskola tanulója (volt).

 

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot

×

Felnőttek ingyenes szakmai képzése 2