Azért szeretek a Vegyipariba járni, mert jó a hangulat, a tanárok szigorúak, ugyanakkor minden problémánkat meg tudjuk velük beszélni. Amit a kémia órákon tanulunk, azt a laboratóriumi gyakorlatokon ki is tudjuk próbálni. Mindenkinek szívből ajánlom a Vegyiparit.

- Vén Zsolt, 10.C

A vegyipariról már általános iskolás koromban sokat hallottam. Azért jelentkeztem ide, mert az oktatás színvonalas, a diákok jól érzik itt magukat, a technikusi bizonyítvánnyal pedig el lehet helyezkedni az ország bármely vegyipari vagy gyógyszeripari cégénél, esetleg klinikai, egyetemi laboratóriumokban.

- Hegedűs Réka, 12.D

Azért szeretem a Vegyiparit, mert régi álmom volt, hogy vegyész legyek. Nagyon jó a képzés kémiából. A labor órák nagyon érdekesek. Sok olyan kísérletet csinálunk, ami elsőre értelmetlennek tűnhet, de mikor megtudjuk mi, hogyan működik, az egy kis csoda. Sok érdekes programot szerveznek minden évben. Ilyen a hajparti, a banyanap. A DÖK- napok is nagyon érdekesek. Nekem a gasztro nap a kedvencem. A kémia mellett a többi tantárgy is érdekes, de ez inkább a tanároknak köszönhető, mint a tantárgyaknak. Sok kedves embert ismertem meg. A tanárok is jó beszélgető partnerek. Olyanok vagyunk, mint egy összetartó közösség. Az, hogy az iskola szakmai képzést is nyújt, az a bónusz.

A Vegyipari számomra a második otthon. Minden nap úgy lépek be az ajtón, hogy tudom, egy jó közösség tagja vagyok. A tanárok a diákokkal kedvesek és emberségesek, de amit megtanítanak, azt számon is kérik. Ezzel egy színvonalas iskolává nőtte ki magát az intézmény. Szakgimnáziumok közt élenjáró a tanulmányi eredményeket tekintve. Számomra az igazi örömet a laboratóriumi élet jelenti. Felszerelt és sok eszközével itt megtanulhatjuk a szakma alapjait. Tanáraink mindig felkészültek és a tananyagot érthetően és izgalmasan adják át a diákságnak. Örülök, hogy a Vegyipariban tanulhatok.

Ha a véleményemet kérdezik a Vegyipariról, akkor habozás nélkül azt mondom, hogy szeretek ide járni. Ennek sok oka van. Említhetem az osztályközösséget, a tanári kart, vagy csak simán az iskola kisugárzását, hangulatát. Az ide érkező diákokat egyből megfogja a hétköznapok színessége és izgalmai. A labor órák a kedvenceim, mert amellett, hogy felkészít a jövőre, jó szórakozás is.

Az általános iskolás álmaimhoz hűen mindig vegyész szerettem volna lenni, így örülök, hogy ide járhatok. A tanári kar szimpatikus számomra, így nem okoz gondot felkelni reggelente. A diákokról ez szintén elmondható és nagyon jó barátságokat kötöttem, illetve szerelmes is lettem. A képzés megfelelő, sokat fejlődtem az évek során, amit az iskolának köszönhetek. A közösségi élet gyakran ötletes és szórakoztató. Nagyon szeretem a labor órákat, amik egyre érdekesebbé válnak.

A Vegyipari az egyik legszínvonalasabb iskola Debrecenben. Nagy a követelmény, de ennek fejében kiválóan felkészítenek, és bekukkanthatsz a vegyész élet kulisszái mögé. Ha továbbtanulási céljaid vannak ezen a téren, sokkal könnyebb lesz a bejutás, ha idejársz. Nem utolsó sorban a leendő vegyészek egy kis családdá nőnek össze. Ha ide jársz, biztos lehetsz benne, hogy nem maradsz család nélkül.

Tegyük fel, hogy ez az iskola egy doboz Legó, amit mindenki megvehet. A gimisek is megveszik, de ők hiába próbálkoznak, nem tudnak olyan magas tornyot építeni, mint mi!

A Vegyipari a legjobb suli a világon. A közösségi élet fantasztikus. Mindig segítőkészek és kedvesek a diákok és a tanárok is egyaránt. A képzés is nagyon jó, érdekesek az órák. Sok a lehetőség, amit az iskola tovább tanulással kapcsolatban tud nyújtani.

Miért jó a Vegyi? Hát, az hosszú lenne... - de ha nagyon tanulni akarsz jó tanároktól, egy nagyon jó társaságban és jól képzetten szeretnél az életnek nekivágni, itt a helyed!

Aki szereti a kémiát, annak a Vegyipari a legjobb hely. A kémia órák mellett laboratóriumi gyakorlatok is vannak, amik még inkább elmélyítik a tudásunkat és gyakorlatban is meg tanuljuk használni ismereteinket.

A Vegyiparit azért javasolnám másoknak, mert nekem is jó tapasztalataim vannak az iskolával kapcsolatban. A tanítási színvonal is magas, a diákélet se szorul háttérbe a tanulás mellett. Itt a Vegyiben kialakul egy hatalmas közösség, aminek Te is a részese lehetsz.

Azért szeretek ide járni, mert a tanárok jól tanítanak, odafigyelnek rá, hogy mindenki megértse a közlendőt. A labor órák nagyon élvezetesek és a közösség kiváló.

Tanáraink beszélgetéses tanítási módszert alkalmaznak, nem szárazon adják le az anyagot.

Azért szeretem a Vegyiparit, mert nagyon jó a közösség. A tanárok és diákok egyaránt. Nagyon sok program és lehetőség van különböző tanórán kívüli tevékenységekre. Itt az ember rákényszerül a szorgalmasságra, mert nem akar senki sem lemaradni a többiektől.

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot