Azért választottam a Debreceni Szakképzési Centrum Vegyipari Technikumát, mert piacképes szakmát szerettem volna tanulni az érdeklődési körömön belül. Az egész megyében elismert a jó híre és biztos alapokra helyezett tudást szerezhetek. Vegyésztechnikusként úgy gondolom, hogy nem fog problémát okozni az elhelyezkedés, mert ezzel a szakmával több iparágat megcélozva is lehet dolgozni. Jelenleg párhuzamosan végzem a Debreceni Egyetem vegyészmérnöki szakját is, de a Technikumban gyakorlatközpontú keretek között, hamarabb szerezhetek szakképzettséget, így a munka világában is hamarabb tudok elhelyezkedni, amely az önfenntartásom szempontjából nagyon fontos. Az iskolában a tanárok nagyon segítőkészek és nagy szaktudással rendelkeznek, tapasztaltak, így könnyű elsajátítani a szakmát. Rendszeres tájékoztatást kapunk a követelményekről, vizsgáról, így mindenki fel tud készülni. A biztos elméleti tudás mellett kiemelt figyelmet kap a gyakorlat, a labor használata, vegyipari alapanyagok, gépek, eljárások mély ismerete és azt hiszem egy cégnél elhelyezkedve ez az a biztos tudás, ami helyet teremt. Így mindenkinek csak ajánlani tudom a Vegyipari Technikumot, akár még felnőtt fejjel is!

- Krucsó József, 1/13. V

Akárhányszor azt kérdezik tőlem, hogy szeretem-e a Vegyiparit, mindig az a válaszom, hogy igen! Arra a kérdésre pedig, hogy nem bántam-e meg, hogy a Vegyiparit választottam, az a válaszom, hogy nem! Mielőtt pályát választottam, sok iskolát megnéztünk a szüleimmel, de egyik sem nyerte el a tetszésemet, majd mikor elmentünk a Vegyipari nyílt napjára, minden megváltozott. Ahogy beléptem az iskola kapuján, már maga az ott fogadó környezet is elnyerte a tetszésemet, majd az azt követő kísérletbemutatások és további különböző előadások csak mélyítették ezt az érzést. Nem kellett sokat gondolkodnom, a Vegyiparit írtam az első helyre a felvételi lapon. Nagy örömömre fel is vettek. Nyár végén jött az első nagyobb élmény, amikor elmentünk az új osztállyal a Vecsirta táborba (nem ajánlom senkinek a kihagyását), rengeteg jó program fogadott bennünket, szép látvány, illetve a legfontosabb, a remek tanárok, akik nagyon segítőkészek, odaadóak és mindemellett nagyon humorosak voltak (Persze mind a mai napig ugyanezt tudom elmondani az itt tanító tanárokról!). Az iskolában tanultak is nagyon felvillanyozták a mindennapjaimat, hisz a laborokban rengeteg érdekes kísérletet végeztünk. Persze a többi óra is nagyon jól telt, egyáltalán nem mondhatnám unalmasnak egyik tantárgyat sem, hiszen minden tanóra jó kedvvel telt el: figyelemfelkeltő magyarázatokat kaptunk, mellé mindig társult a humor, ami még jobban feldobta az órákat, viszont pont ez volt az előnye a tanárok tanításának, nem volt monoton az előadásmód. Nagyon jól fel tudtak bennünket készíteni a jövő vizsgáira. Csak ajánlani tudom mindenkinek a Vegyit!

- Dobi Csongor, 5/13. C

Sokan megkérdezték már tőlem, hogy szeretem-e az iskolámat. Erre még 6 év után is a válaszom: igen! Sok szép, felejthetetlen emléket szereztem, mind az osztállyal és a tanáraimmal is.  Ezen felül a tudás, - amit nagy odaadással és szeretettel átadnak számunkra - felülmúlhatatlan. Bármikor bizalommal fordulhatunk hozzájuk, mindig segítenek nekünk. Kedvességgel és türelemmel viszonyulnak hozzánk. Az idejáró diákok nagyon közvetlenek, nyitottak. Nemcsak az osztályból, hanem az egész iskolán belül sok, életre szóló barátságot szereztem. Erre lehetőséget adott a sok érdekes program, amelyek megszervezésre kerültek az évek során.

- Besenyei Anna, 5/13. C

Azért jelentkeztem a felnőttképzésre mert hasonló munkaterületen dolgozom és szeretném tudásomat fejleszteni. Távolabbról járok iskolába, a tanárok megértőek és segítőkészek.

- Zoltainé Sipos Zsuzsanna, 1/13. V

Miért választottam a felnőttképzést? Tanárként dolgozom általános iskolában. Úgy gondoltam tudásom fejlesztéséhez, bővítéséhez lehetőséget kaptam e képzés által. A vegyésztechnikusi állás versenyképes munkát biztosíthat számomra, ha úgy hozza az életem, pályát módosítok. Döntésemben az is sokat segített, hogy hiányszakmák között van nyilvántartva, ezért hamar kaphatok állást az új szakmámmal. Felnőttkorban is fontosnak tartom a tanulást, megújulást, és a tanulás lehetőségét is. Ezt itt biztosítják számomra.

- Szabónép Molnár Eszter Rita, 1/13. V

Mindig is szerettem a kémiát és a matekot, így a vegyésztechnikus szakma nagyon közel áll hozzám. Nagyon izgalmas számomra, amikor kémiai reakciók során új anyagokat hozhatok létre, emellett egy meglévő anyag, pl. élelmiszer vizsgálatát is nagyon szívesen végzem. 2020. decemberben végeztem élelmiszerbiztonsági- és minőségi mérnökként a Debreceni Egyetemen levelező tagozaton, ahol sajnos nem volt lehetőség gyakorlati képzésen részt venni, így a vegyésztechnikus képzettség ehhez is tökéletes kiegészítés. Bátran ajánlom mindenkinek ezt a szakot, aki hasonlóképpen rajong a kémia világáért, vagy egy meglévő képzését szeretné gyakorlatban tökéletesíteni. Emellett GYES-en lévő anyukák is el tudják végezni, akik munkahelyet szeretnének váltani, mert 2 kisgyermek anyukájaként mondhatom, hogy az iskolában tanító fiatalos csapattal összeegyeztethető.

- Szabó-Kovács Beáta, 1/13. V

Az orvos- és egészségtudomány területen szereztem mesterdiplomám a Debreceni Egyetemen, viszont kisfiam születése után, az otthon töltött időszakban szerettem volna valami olyan szakmát tanulni, ami közel áll a végzettségemhez, mégis új területen bontakozhatom ki. A vegyésztechnikus képzés rugalmas órarendbeosztás mellett, színvonalas képzést nyújt számomra, melyet jó szívvel ajánlok a természettudomány iránt érdeklődők számára.

- Kodácsiné Koncz Erika, 2/14. V

Azért szeretem és ajánlom a Vegyiparit, mert magasan kiemelkedő az oktatás. A tanárok és a közösség egyaránt nagyon jó, segítőkészek és kedvesek. A laboratóriumi órák mindig érdekesek és jó hangulatban telnek el. Rengeteg lehetőséget tud nyújtani az iskola továbbtanulás szempontjából is. Aki szeretné vidáman és élménydúsan tölteni a diákéveit, az bátran jelentkezzen ide!

- Ábrók Nelli, 5/13. C

Elég hosszú lenne felsorolni, hogy miért ezt az iskolát választottam, és hogy miért nem bántam meg. A portástól kezdve, a szaktanárokon át, az iskolaigazgatóig nem tudok olyan itt dolgozó személyt mondani, aki ne lenne végtelenül kedves, segítőkész és tapintatos. A tanárok humorral megszórt szigorral tanítanak bennünket, hogy ne legyen unalmas az óra, de azért tényleg mindenki megtanulja az anyagot, ami egyáltalán nem száraz, hála a laboratóriumi gyakorlatoknak. Aki elsajátítja azt, amit itt megtanítanak, az gyakorlatilag akárhol elhelyezkedhet, bármelyik cégnél, az ország akármelyik pontján, és nem kevés fizetéssel fogják megbecsülni munkáját.

- Marozsán Patrik, 11. E

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot

×

Felnőttek ingyenes szakmai képzése 2